http://www.matildaskoglund.se/


Nu kom några kossor upp i butiken

Idag har Mathilda Skoglund varit här och vi har hängt upp tavlor. Jättefina tavlor, föreställande kohuvuden på vit duk. Så nu kan ni komma och köpa dem hos mig...


Fågelbobukett


Fåglar


Fåglar

Jag tycker verkligen att fåglar är dekorativa, ägg, reden och små bon är bara sååå fint. Det är kanske för att det är ett sådant typiskt vårtecken, ja men ni vet sådär som när alla knoppar brister... Visste ni att alla fåglar är påväg hem dom som har varit utomlands och solat och badat hela vintern... Borta bra men hemma bäst, undrar om våra flyttfåglar håller med? Tänkte iallfall passa på att deklarerar....NU ÄR DET VÅÅR!


Skattgömma


En till droppe


Droppe


Sweet avalange


mer pioner


Pioner


Ett litet kit


Bruden kysser sin man


Ringar


Brudbukett


Brudbukett au natural


Brudbuketter

I takt med våren och värmen kommer brudarna som planerar sina bröllop inför sommaren. Ja en och annan man också för den delen men inte lika vanligt. Näst efter klänningen tycker jag ändå buketten är viktigast, annars hade jag varit en märklig florist som inte tar mig själv på största allvar. Att jag inte tar mig själv på största allvar vet ju bara den skara sörjande som står mig närmast. Alltså knappast mina brudar eller brudgummar... ja ja nog om det åter till mina brudar och deras buketter. Knivigast är nog när bruden kommer in och frågar efter en bukett som ska se ut som om hon har plockat den själv. För i ärlighetensnamn då faller ju hela iden. Hur mycket jag än försöker skulle jag aldrig få till det. Det tycker jag är supersvårt när den inte ska vara stylad. Vadå hur ska jag då göra? För att 90% av en brudbukett är ju hantverk alltså går de ju inte att bara slänga ihop något. Självklart nickar jag instämmande för jag förstår ju vad hon menar. Kunden har ju alltid rätt, fast det blir ändå på mitt sätt på något sätt. I sådana buketter plockar jag gärna in ngt naturligt så som kvistrosor, nypon, eller varför inte björnbär. Jag blir nöjd och det blir bruden med, hon ler i allfall på den viktigste dagen i sitt liv. Ja fy vad hemskt det är att tänka på att vi florister som gör brudbuketter faktist ansvarar för att uppfylla brudens dröm en dröm som hon kanske redan haft när hon började på dagis, puh vilket ansvar.... .

Mette-Marit i STUREGALLERIAN

Nu är det VÅR!! Och snart påsk... Citroner, Påskliljor och andra gula blommor är till och med snyggt å fräsht! Annars ogillar jag allt gult i blomväg... Jag övergillar fåglar och fågelbon... Kan man enkelt själv göra med lite kvistar trådmossa och självklart några småägg. Glöm inte limpostolen!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0